Kinderen en echtscheiding

Het aantal kinderen van gescheiden ouders neemt steeds meer toe in mijn praktijk. Lijden kinderen onder de echtscheiding van hun ouders? Ja zeker! We kunnen onze kinderen niet voor verdriet en pijn behoeden. Het zijn emoties die bij het leven horen. Het mag ook geen reden zijn om jezelf weg te cijferen en bij een partner te blijven die je ongelukkig maakt. Als ouder heb je immers de job om jezelf gelukkig te maken. Hoe kan je dan het best je kind begeleiden wanneer je besloten hebt, uit elkaar te gaan met je partner? Eerst en vooral door eerlijk te communiceren en ruimte te geven aan de gevoelens van het kind en van jezelf. Leer het kind dat het zijn tranen niet moet wegduwen maar geef het, het gevoel dat hij sterk genoeg is om de pijn te voelen en het daarna los te laten.
Kinderen vertellen me steeds opnieuw dat de echtscheiding niet het ergste is (op voorwaarde dat er niet te veel verandert in hun eigen leventje) maar wel de wijze waarop hun ouders met die breuk omgaan. Hoe destructiever ouders tegenover elkaar staan, hoe meer het kind slachtoffer wordt.Wil je hier meer over weten? Schrijf je dan binnenkort in voor de workshop: Hoe je kind begeleiden tijdens je echtscheiding? Info volgt!