Bang om alleen te blijven

Het valt me steeds weer op hoe bang mensen zijn om alleen in het leven te staan. Vanuit die angst, blijven ze liever gevangen in een ongelukkige relatie. Kijken naar de angst en er slaaf van worden is één manier om ermee om te gaan. Kijken naar wat het alleen-zijn je kan opleveren is een totaal andere manier. Eentje waarvan je voelt dat het een positieve wending kan geven aan de situatie! Het alleen-zijn biedt immers tal van kansen! Het is een unieke ervaring om het bondgenootschap met jezelf aan te gaan, jezelf te leren kennen, contact te maken met je binnenkant en gevoelens serieus te nemen. Het is ook de kans om te gaan doen waar je zin in hebt, zonder de beperkingen die je voelde toen je nog partner-van… was. Je geeft jouw liefde aan jezelf en ontwikkelt daardoor een positief zelfbeeld. Met een positief zelfbeeld en voldoende eigenwaarde wordt het makkelijker om in een relatie te staan. Niet jouw partner is jouw grootste geluksbron, nee..dat ben je zelf. En jouw partner wordt de kers op de taart en niet de taart zelf. Daardoor heb je realistische verwachtingen van je partner en raak je minder teleurgesteld wanneer deze niet ingelost worden.