Never let your fear decide your future!

Ongelooflijk hoeveel mensen er met angst kampen! Angst is een afschuwelijk monster dat de mens en zijn leven volledig blokkeert. Hoe meer je het voedt, hoe groter het wordt. Het is pas op het moment dat mensen beseffen dat ze volledig ondergeschikt zijn geworden aan het monster dat ze besluiten om in therapie te komen. Hun huidige status: zelfvertrouwen>zero, weinig geluksgevoel, geen gevoel meer voor passie en energiepeil op 0. Vaak wel een hoge dosis stress, schuldgevoel, slaapproblemen en psychosomatische klachten.

Hoe komt het dat mensen het zo ver laten komen? Eenvoudig uit te leggen! Enerzijds hopen ze dat de angst vanzelf zal verdwijnen (niet dus want als je het negeert, wordt het juist groter) en anderzijds omdat ze geen idee hebben hoe ze er vanaf moeten geraken dus laten ze het maar aanslepen. Vaak zijn mensen ook bang van hun “angst” en doen ze uitspraken als “ach, therapie helpt toch niet, daar geloof ik niet in”. Wat is jouw uitvlucht om niet te kiezen voor geluk? Oprecht stilstaan bij deze vraag en een eerlijk antwoord formuleren, is een eerste stap in de goede richting. Een probleem aanpakken is pas mogelijk als je het erkent!