Meester over je gedachten!!!

Stel je voor dat je een prijs hebt gewonnen en je mag in een dure zaak, het mooiste kledingstuk uitkiezen…! Je voelt je blij, je trekt het aan, het staat je goed en je besluit het te nemen en je gaat gelukkig naar buiten. Wel zo eenvoudig is het ook om in een positieve gemoedstoestand te komen. Ontspan je en laat je gedachten even de vrije loop. In een mum van tijd komen er tientallen denkbeelden in je op. Kies de meest waardevolle gedachte uit en voel wat het met je doet. Word je ook bewust van het effect van negatieve gedachten. We creëren veel te vaak onze eigen (negatieve) wereld en die gaan we zien als onze waarheid. Hersenspinsels kunnen enorm destructief zijn en bepalen onze gemoedstoestand. Als je het mij vraagt, kies ik het liefst voor de neutrale gedachte want die geeft me weinig kopzorgen. Een voorbeeld: in de verte zie je een vriendin lopen. je zwaait en zij zwaait niet terug…Een eenvoudig gebeuren maar wel eentje die je de hele dag kan bezighouden; “zou ze boos zijn? heb ik iets misdaan? hoe moet het nu verder? wat betekent onze vriendschap? enz enz” Zo kan je jezelf gemakkelijk de put in praten. Meester worden van je eigen gedachten, betekent ervoor kiezen om negativiteit niet de overhand te laten nemen. Jij blijft de baas en je beslist om niet te oordelen over wat je zo juist waargenomen hebt. Zeker, je mag de situatie met haar helder krijgen maar zo lang je niet weet wat er speelt, besluit je om niet te kiezen voor de neerwaartse spiraal. Je geeft angstige, belemmerende gedachten geen aandacht waardoor ze vanzelf weer verdwijnen. En zeg nu zelf…hoe vaak heb jij al geloofd in je eigen doemscenario’s terwijl ze zich in werkelijkheid nooit hebben afgespeeld? Verspilling van tijd, toch?